Kommende gudstjenester

Lektion 1

Udfordring til troen

v/ tidl. biskop Kjeld Holm

Kjeld Holm vil søge at beskrive de udfordringer til troen, som ikke mindst blev toneangivende i det 20. århundrede. Det kom til udtryk hos nogle af forrige århundredes mest markante teologer, ikke mindst hos Rudolf Bultmann og Paul Tillich, men også herhjemme fik trosudfordringen reaktioner hos K. E. Løgstrup og Johannes Sløk.
I det senmoderne har den amerikanske teolog, John Shelby Spong og danske Peter Kemp forholdt sig til problemet ved først og fremmest at se troen som engagement.
Kjeld Holm vil berøre de nævnte, men også selv give et bud på vilkåret.

Harndrup Forsamlingshus, Rugårdsvej 73, 5463 Harndrup,
lørdag 28. oktober 2017 kl. 9.00-12.00.

Lektion 2

Når verden flytter sig

v/generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og sognepræst Jens Bacher Mogensen, Middelfart

”Når verden flytter sig.  Flugt og migration – løsninger under pres.” Andreas Kamms præsentation vil tage udgangspunkt i den aktuelle flygtninge- og migrationskrise og sætte fokus på de rettighedsmæssige konsekvenser af fordrivelse, herunder også diskussionen af konventionerne, indsatsen i nærområderne, Europas rolle, indsatsen i Danmark og de mulige fremtidige løsninger.

Jens Bacher Mogensen er præst og desuden medlem af kommunalbestyrelsen i Middelfart, hvor han sidder i Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget. I sit indlæg vil han følge op på Andreas Kamms indlæg med den lokale vinkel på flygtningesituationen.

Sognegården, Algade 7, 5500 Middelfart,
lørdag 18. november 2017 kl. 9.00-12.00.

Lektion 3

Livet er et mirakel

v/astrofysiker Anja C. Andersen

Anja Cetti Andersen er astrofysiker ved Niels Bohr Instituttet. Hun er forsker i stjernestøv og arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse, stjerneudvikling, samt for observationer af det tidlige univers.
Anja Cetti Andersen har modtaget adskillige priser for sin forskningsformidling, bl.a. Rosenkjærprisen, Danmarks Forskningskommunikationspris og EUs Descartes pris, og har udgivet en del bøger om astronomi for børn og voksne. Hun tre biologiske børn og to bonusbørn i alderen 14-23.

Gelsted Sognegård, Kirkebakken 12, 5591 Gelsted,

lørdag 20. januar 2018 kl. 9.00-12.00.

Lektion 4

Gud hvor mystisk!

”Hvis ikke verden er mystisk, så forstår jeg den slet ikke”. Sådan udtaler forfatteren og musikeren Kristian Leth i digtsamlingen ”Før og efter videnskaben”. Den har bragt os så utrolig mange velsignelser. Men videnskaben må melde pas over for enhver forståelse af det skabelsesunder, at verden er til og at vi er til i den.

Indslev Forsamlingshus, Æblegyden 19, 5592 Ejby,

lørdag 24. februar 2018 kl. 9.00-12.00.

Lektion 5

Med udsigt til begge sider

v/ sygehuspræst Preben Kok

Et gammelt visdomsord siger: Hvor der er helhed, er der altid mindst to sandheder, der er sande på samme tid. I de sidste 40 år har vi i mange af livets væsentlige forhold glemt den ene af de to sandheder. F. eks. at man skal afblomstre for at kunne sætte frugt. Det er der nu ved at blive rettet op på. Hvordan?
I den forbindelse spiller tro og kirke en særlig rolle. Hvilken?

Tanderup Sognehus, Tanderupvej 73, 5591 Gelsted,
lørdag 17. marts 2018 kl. 9.00-12.00

Asperup og Roerslev kirker er kommet på facebook!
Siden hedder ”Asperup og Roerslev kirker” og kan findes ved at følge nedenstående link:

Læs om Asperup kirkes historie. Dets orgel og se billeder fra kirken.

Folkekirkens Logo R C Pos RGB M

Læs om Roerslev kirkes historie. Og dets orgel og se billeder fra kirken.